Bu bölümdeki kompozisyon yazısını inceledikçe tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış atasözü ile ilgili kompozisyon yazınız için fikir alabilirsiniz.
Küstünüz biri size göre daha iyi bir konumdaysa bu küslük okyanusta bir damla gibi fark edilmez. Alt tabakada bulunan bir kimsenin yüksek makamdakilere küskünlüğü hiçbir şey ifade etmez. Çünkü arada belirgin bir mevki farkı vardır. Yani bir başkanla siz aynı konumda görülmezsiniz. Bir ilin başkanına sıradan bir vatandaşın küsmesi aynı tavşanın dağa küsmesi gibidir.
İnsanlar bulundukları mevkiye göre değer kazanır. Bir ülkenin devlet başkanıyla halktan biri arasında dağlar kadar fark vardır. Biri ülkeyi yöneten, diğeri ise yönetilen konumundadır. Her ikisi de insandır ama makam sahibi olmak toplumda ayrı bir itibar demektir. İtibarı yüksek bir,ne küsmek de son derece anlamsızdır. Halkın içinden bir vatandaş olarak devlet başkanına küssek bundan onun haberi bile olmayacaktır. Yani makam gereği böyle bir durum ortaya çıkar. O yüzden yüksek makam sahibi insanlara küsmenin de gereği yoktur. Bana göre herkes durduğu yeri bilmelidir. Ben halktan biriysem, adımlarımı ona göre atmalıyım. Hiç ruhu bile duymayacak kişilere karşı küsmenin bir şey ifade etmeyeceğini bilmeliyim.
Küsme işi biraz da samimi olduğumuz kişilere karşı gösterilir. Onunla sıkı fıkısınızdır bir şey olur küsersiniz. O da bunu fark eder. Ancak bizden üst makamlarda bulunan toplumda belli bir saygınlık kazanmış kişilere karşı küsmenin bir anlamı olmaz. O yüzden kime küstüğünüzün de bir önemi vardır.
Yorum Gönder