Misafir On Kısmetle Gelir Birini Yer Dokuzunu Bırakır Kompozisyon

Bu bölümü tamamladığınızda misafir on kısmetle gelir birini yer dokuzunu bırakır atasözünün anlamı ile ilgili kompozisyon yazmak için fikir alabilirsiniz.

Bir eve misafir gelmesi, berekettir. Yani misafir aslında kısmetiyle gelir. Onun gelmesiyle evin, sofranın bereketi artar. Her şey çoğalır. Sanki hiç bitmeyecekmiş gibi olur. Bazı insanlar evine misafir gelmesinden hoşlanmaz. Nereden çıktı şimdi bunlar diyebilir. Hazırlık yapacakları için çok masraf edeceklerini düşünebilirler ama misafirin bize fazla bir yükü olmaz. İnanışımıza göre zaten onlar kısmetini beraberinde getirir.

Bazen hiç ummadığımız bir anda kapımız çalar. Bir de bakarız ki beklenmedik bir misafir gelmiş. Bunlara tanrı misafiri denir. Artık evde ne varsa onları ikram ederiz. Koşullar gereği ne bulursak onları en iyi şekilde ağırlamaya çalışırız. Misafire gösterilen hürmet ve sunulan ikramların karşılığı Allah tarafından bolluk bereketin artmasına vesile olur. Bu yüzden misafir on kısmetle gelir ifadesi kullanılmıştır. Dolayısıyla bir eve gelen misafir karşısında gönülsüzlük veya hoşnutsuzluk gibi kötü duygulara kapılmaya yer yoktur.

Sonuç olarak misafirlerimizi el üstünde tutarak, evimizde güler yüzle ve en iyi şekilde konuk etmeliyiz. Konuksever bir millet olarak bize yakışan da böylesidir. Zaten bugüne kadar mutlaka bir misafiriniz olmuştur. Onlarla birlikte evimiz şenlendiği gibi, sohbetlerimiz tatlılaşır. Demli çaylar eşliğinde çok güzel bir muhabbet ortamı oluşur. Misafirlere hürmet ederek, onlarla konuşarak içimiz açılır. Hatta iyi ki geldin, ayağına sağlık deriz. Kısacası misafirlik evimizin kısmetini, bereketini artıran çok güzel bir gelenektir. Bu kültürü her zaman yaşatmalıyız.

Post a Comment

Daha yeni Daha eski