Bu yazımızda fikir almak isteyenlere örnek olması adına hepimiz aynı kilimin desenleriyiz sözü ile ilgili kompozisyon hakkında kısaca bahsedeceğiz.
Hepimiz biliriz ki kilimlerde birbirinden farklı motif olarak dokunan desenler vardır. Bu desenler birbirine benzemez ama hepsi de ayrı ayrı ele alındığında kıymetlidir. Çünkü desenlerin her biri kilime güzel bir görünüm kazandırır. Toplumda her görüşten, farklı inanıştan insan olması o toplum adına kilimdeki desenler gibi zenginlik demektir.
Ülkemizi kilime benzetmek oldukça uygundur. Çünkü ülkemizde yurt dışından gelen insanlar var. Burada okuyor, yeni bir hayat kuruyorlar. Onlarla farklı milletlere ait olsak da hepimiz temelde insanız. Bu noktadan baktığımızda bir kilimdeki desenlerin işlevi nasılsa aynı ülkede yaşayan farklı milletlerden insanlar da o ülkeye bir renk ve zenginlik katar diyebiliriz. Bu yüzden bizim gibi olmayan rengi, dini inanışı, dili, kültürü farklı diye kimseyi kötüleyemeyiz. Uyruğu farklı olsa da o insanlar belki de iyi bir alanda okuyup mesleğe başlayacak ülkemize çeşitli alanlarda hizmet edecektir. Dolayısıyla her farklılık bir zenginlik olarak görülmelidir.
Kısaca özetleyecek olursak kilimde desen ne ise ülkemizde yabancı uyruklu kişiler de öyledir. Yani çeşitli ve şekilleri birbirinden ayır desenler kilimdeki görüntüyü güzelleştiriyor, yabancı kişiler de ülkemize bu anlamda zenginlik ve farklı bir renk katıyor. Bu duruma bu açıdan baktığımızda doğru yerde durduğumuzu söyleyebiliriz. Bir ülkede farklı kültürler bir arada bulunuyorsa, o ülkenin kültürü de zenginleşir diyerek nokta koyalım.
Yorum Gönder